https://jlindberg.wordpress.com

Vilken jävla fest. Helt galet..

Posted in Allmänt by jlindberg on 9 augusti, 2008

Ok, jag får börja från början.

Vi åkte hemifrån för att vi skulle på födelsedagsfest hos vår vän som fyllde 35. När vi kom till hennes lägenhet i Mariatorget så hade det kommit lite folk, 10 pers kanske. Riktigt trevliga människor som vi pratade med. Folk fyldes på hela kvällen och födelsedagsbarnet bjöd på skumpa, öl, drinkar, snittar, chips osv osv.

Hon hade även en vän som var DJ, både ikväll och även ”förr”. Jag pratade lite med honom innan jag gick och fick veta att han ”växt upp” i den elektroniska svängen från 90 talets London fram till idag. Så det blev mycket tung house, elektro, även en och annan klassiker som Age of love, watch out for stella remixen, KLF – What time is love osv. Klockrent.

Ulrika ska ju föda vilken dag som helst så vi gick därifrån runt 01 för att ta oss till Stureplan, väl i centralen så började vi ångra vårt val. Tunnelbanan var FULL, som tur var hade vi båda sittplats vilket underlättade. När vi var framme vid Östermalmstorg så gick det knappt komma ur vagnen för att det var fullt på perrongen. Rulltrapporna var avstängda så folk fick gå i trapporna, ni som har varit i Östermalmstorg tunnelbanan vet ju att det är rätt låna trappor så det blev kaos, både upp och ner. Som tur var var polisen där och även ordningsvakter, så det blev inte våldsamt.

När vi lyckats ta oss ut ur tunnelbanan så ser vi allt folk. Fullt överallt, så sjukt mycket folk. Tyvärr var nog 90% i 16-20 års åldern vilket gjorde att de inte kom in på krogarna så de hängde ute på gatorna.

Vi vågade inte riskera något så vi började gå mot centralen igen, man blir riktigt nervös att någon full person ska komma fram och råka trilla in i magen eller något annat hemskt. Så vi promenerade hem, men det var nog ingen större förlust. Vi har roligare saker framför oss 🙂

Min fråga till poliserna: Det bor 1 miljon människor i denna stad, tror ni verkligen att folk skulle stanna hemma när hela stureplan byggs om för en gratis partynatt där alla är välkomna?

Nu är klockan 02.16 och Ulrika har somnat, grannarna har fest och väsnas lite, men jag ska försöka sova ändå.. Hoppas ni har haft det bra!

Bilden är från Aftonbladets hemsida: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3064119.ab

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. JRS said, on 9 augusti, 2008 at 12:59

    Haha jag var också där, eller rättare sagt försökte vara där. Inte alls kul..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: