https://jlindberg.wordpress.com

Blir alltid sentimental på natten… Nya skivor

Posted in Musik by jlindberg on 2 september, 2008

Jag har en (ganska många egentligen) last. Det är att jag blir lite sentimental på nätterna. Ofta på nätterna sitter jag uppe och lyssnar på ny musik på internet, mitt största intresse är ju musik. Lyssnar via ginza, itunes osv. Jag lyckas alltid hitta något som jag tycker är bra och lägger då en beställning online.. Oftast är det ”fynd” skivor som reas ut.. Så inatt hittade jag ett band som lät riktigt intressant, de är från England och heter Archives, så jag beställde 2 skivor med dom, sen köpte jag 2 andra lite hårdare skivor, Caliban och Do or die som lät riktigt lovande:

Såhär skriver Ginza om Archives:

”Noise” är den tredje plattan med trion Archive. Och visst finns det saker på den som doppats i oljud, men det är ett härligt och känslosamt oljud som bara tar fram det bästa i Archives musik. Archives första platta ”Londonium” kallades för trip-hop. Den etiketten är inte längre relevant. På ”Noise” blandas pulserande rytmer, svindlande stråkar, stålblanka melodier, electronica och storslagna musikaliska visioner. Ibland smyger sig kompositionerna på som en viskning, ibland ryter de som ett särsklit uppretat lejon. Det här är en skiva som får en att tänka lika mycket på Massive Attack som Pink Floyd.”

Archives kan du lyssna på här: http://www.youtube.com/watch?v=qDQvpj_MiyQ

Do or die skriver de såhär om:

”Aggressivt och klockrent – detta belgiska band har med sitt förflutna på den lokala hardcorescenen en grym attack – ett driv som sällan skådats eller hörts! De har turnerat mellaneuropa runt med bl.a. Biohazard och Hatebreed – men snart är de själva ett headliner-band!”

Do or die kan du lyssna på här: http://www.youtube.com/watch?v=VmSxRR_Y1Is

Caliban kan du lyssna på här: http://www.youtube.com/watch?v=WLyEvtLCI40&feature=related

De är skickade nu så jag borde få dom imorgon. Kul! Jag älskar ny musik..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: