https://jlindberg.wordpress.com

Fullspäckad dag… + lite elektronik

Posted in Elektronik by jlindberg on 21 september, 2008

Idag klev vi upp tidigt, eller jag klev upp tidigt, när jag vaknade hade Ulrika varit ute med Juni och promenerat en halvtimma… Inatt sov jag med öronproppar, det funkade bättre än jag trodde faktiskt, men de där gula öronpropparna är sjukt dåliga…

Ulrikas mamma fyllde 55 idag så vi var bjudna på brunch ute på Skarholmen. Vi tog bilen dit runt halv tolv och mötte upp de som var bjudna, det var inte så många denna gång, vi var 9 + barn så det gick lugnt till. Efter det så var det fika hos Ulrikas mormor vilket var lite sisådär efter man dragit i sig en brunch + efterätt och 3 muggar kaffe. Men det gick ner 1cm princesstårta och 1 kopp kaffe iallafall.

Efter det åkte vi till min kusin och hängde lite. Han hjälpte mig med ett gäng kablar som jag behövde till min nya blueray spelare som borde komma om 2 veckor. Jag ska köra ljudet analogt när jag kollar på film för att få HD ljudet.

6st sådana här behöver man, det är Supra Trico kablar med Supra PPX kontakter. Det fattades dock några kontakter så jag behöver köpa några och löda dit själv. Men jag gick 1 år EL i gymnasiet så jag är rätt duktig på lödning så det blir inga problem.

Nya spelaren jag beställt blev en Pioneer bdp-LX71 som är riktigt grym, det är inte den värsta, den värsta ligger på 22000:- vilket känns liiiiiiite i överkant när man faktiskt kollar mest på divx filer (semesterfilmer). Spelaren känns gedigen, aluminium front, guldpläterade kontakter och massa annat jox:

Det bästa är att fjärren ska tydligen kunna styra min Pioneer plasma, vilket gör att jag förhoppningsvis kan slänga bort min nuvarande fjärr till tvn. Perfekt. Jag slipper helst att ha hela bordet fullt med fjärrar…..

Nu ska jag sova. Jobb imorgon och resten av veckan….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: