https://jlindberg.wordpress.com

Sådärja

Posted in Allmänt, Vår dotter by jlindberg on 3 november, 2008

Nu är vi hemma igen, helgen har varit riktigt skön. Men den hade en dålig start.

Alla var lediga på fredagen utan Josefin, så vi hade bestämt att vi skulle mötas upp och åka från vår lägenhet vid 14:00. Men eftersom det var minusgrader, snö och blixthalka så bestämde vi oss på torsdagen att först åka till Ulrikas föräldrar och byta till vinterdäck. De bor några mil utanför Uppsala, så det tar ca 1,30 att åka till dom från oss. Så ingen sovmorgon för mig på min extra lediga dag. Vi åkte till Uppsala vid 9 och var framme runt halv elva. Börje, Ulrikas styvpappa skulle hjälpa oss att byta däcken. Och det är här strulet börjar.

Först hittar vi ingen domkraft, så efter mycket meckande så snickrade Börje ihop en egen domkraft. Till slut funkade den och första däcket lossnade. Då märker han att…. Vi har fått fel vinterdäck till bilen. Suck. Så vi ringer till bilfirman där vi köpte bilen, som tur är ligger den i Uppsala så de bad oss komma på direkten så skulle de fixa fram däck och fälgar till oss. Vi åker dit och får ett par nya däck, tyvärr hade han inte tid att hjälpa oss att byta däck då han var ensam i butiken. Så vi får åka till en däckfirma som ska hjälpa oss att byta. Men de har såklart fullt eftersom alla i Uppsala ska byta till vinterdäck just denna dagen. Så vi skiter i dom och åker runt lite och hittar som tur var ett bolag som kunde hjälpa oss. Det tog 15 min så var det klart. Vi hinner inte åka och lämna sommardäcken till Börje, så de måste stå på vår balkong nu…. Kul.

Efter det åker vi tillbaka till Stockholm, och klockan börjar bli 14 till vi är hemma. Då kommer Josefin och Joel och till slut är vi iväg, så totalt åkte vi bil från 9 och var framme i Vetlanda klockan 20:00.. Så det var en lååång resa. Framförallt för Juni, men det gick bra som tur var.

Jag har bara fått lite bilder från pappas kamera, men här kommer de:

Om intresse finns, så kanske det dyker upp lite mer bilder när jag har överfört till datorn..

Imorgon blir det konserter! Först Glasvegas, och efter det Mogwai! Så det blir en grym kväll..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: