https://jlindberg.wordpress.com

Onsdag….

Posted in Musik by jlindberg on 5 november, 2008

För att vara lite orginell så tog jag en jävligt snabb bild med min telefon igår på Glasvegas spelningen på Obaren:

img_0003

Detta kanske inte är en av mina bästa bilder, men å andra sidan så är den inte stulen från internet, så någon sorts värde finns det väl i det..

Kan gå tillbaka lite i tiden och berätta om gårdagen. Jag åkte in till stan vid halv sju för att träffa Joel på hans jobb. Efter det så gick vi in till stureplan och gick in till baren och köpte några öl. Efter några minuters väntan så gick James och Alan upp på scen. Det var bara de 2 som skulle spela, så förväntningana var faktiskt rätt låga. Men oj så fel jag hade. Detta är ett band som för mig har varit väldigt alldagligt, inte haft något direkt speciellt och alla låtar låter likadana. Men detta var bra, riktigt bra! Sången, gitarrerna, glasögonen, allt var klockrent. Ni som missade det lider jag med, för detta var riktigt riktigt bra. En av de bättre spelningarna jag varit på på sista tiden.

Efter spelningen som bara varade i 4 låtar så satte vi oss i en taxi till Cirkus där Mogwai spelade.

800px-mogwai_live_20071

Jag har sett Mogwai förrut, i Stockholm på Berns för något år sedan. Och det är tur i oturen. För denna spelning måste jag säga var väldigt mycket sämre än den förra jag såg. Nu går det kanske i takt med deras nya skiva, denna är väldigt lugn till skillnad mot förra. Tyvärr så körde de bara 3 låtar som jag tycker är riktigt bra. Resten var lugnt, väldigt lugnt, nästan som att deras vän låg på sjukhus och alla var oroliga hur det var med honom. Jag vill ha pigga, arga, distade Mogwai.. Men nej, så blev det inte. Spelningen var bra, men ibland lite långdragen. Ljudet var riktigt bra, Cirkus är en bra lokal, tyvärr fick jag avsluta med att hålla för öronen då disten blev lite vääl märkbar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: