https://jlindberg.wordpress.com

Metallica Globen

Posted in Musik by jlindberg on 7 mars, 2009

Jag hade nästan glömt bort att det var idag vi skulle på Metallica. Tiden går så fort… Det kändes som att vi precis skaffade biljetterna. Men så var det ju inte. Vi var där runt 20 och då hade Machine head börjat spela. De är tunga… Såg dom som förband till Slipknot nyligen och förstår inte varför de är förband nu för tiden? De var ju huvudband förr… Vi började leta efter vår gång som var C8, det visade sig att det var allra högst upp i Globen. Jag visste inte ens att man kunde hamna så långt upp. Såhär såg det ut därifrån vi satt:

img_0285

Bättre än inget resonerade jag när jag fick tag på biljetter efter att Ulrika stått och köat vid Globen när de släpptes. Men det var inte lika kul när vi väl var där. Men det funkade. Efter ett tag fick jag ett sms av en kompis som satt på rad 6, att det fanns 2 lediga platser vid dom, så jag och Ulrika tog oss snabbt dit. Gissa om det var skillnad? Kolla in bilderna och bedöm själv:

img_0287

img_0288

Konserten avslutades med Seek and destroy, då kördes det med tända lampor i hela Globen så att alla kunde se och sjunga med. Efter det blev det plektrum och trum-pinne utdelning:

img_0290

Jag såg Metallica sist de spelade på Globen, -99, då somnade jag nog 4 gånger under konserten, det var Load eller RE-load turnen. Denna gången var det så mycket bättre. Knappt jämförbart. Jag hade visserligen lite lägre förväntningar denna gång. Men det var så pass bra att jag överväger att gå till Globen imorgon och köpa en svart ståplatsbiljett…..

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pappa said, on 8 mars, 2009 at 09:05

    Vilka kanonplatser ni till slut fick tag i, konstigt att 2 platser stod tomma fast det kanske var svarta biljetter som ej sålts.
    Kul att konserten var så bra, när vi var för 10 år sedan så var jag inte så imponerad heller.
    Synd att vi inte lyckades få tag i biljetter när vi försökte,,,

  2. vision said, on 8 mars, 2009 at 12:11

    vad kostar en ståplatsbiljett svart? 23tusen? 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: