https://jlindberg.wordpress.com

Skivtips: Harbour Boat Trips: Copenhagen by Trentemøller

Posted in Musik by jlindberg on 18 maj, 2009

b838d304-ffc8-4603-88dd-016b1dd4c73c

Denna skiva visste jag inte ens om att den var på gång. Den släpptes häromdagen, 15 maj för att vara exakt. Detta är en skiva som är ett mixalbum som danska Andreas Trentemöller har mixat. Skivan innehåller 21 låtar med grupper som har inspirerat honom. Vid första lyssningen så kändes skivan lite lugn och tråkig, inte alls så som han brukar låta. Inte så konstigt med tanke på att han bara varit med och gjort 3 av låtarna på skivan. Resten är andra grupper. Efter lite lyssning på Spotify så har jag redan hittat massa bra musik som jag glömt bort eller inte vetat om.

Skivan är iallafall väldigt lugn från början men går mer och mer åt det digitala elektroniska håller desto närmare slutet man kommer. Måste säga det att denna skiva är fantastisk. Precis vad som fattades just nu för mig.

Trentemöller är ett geni, hans sound och musik är väldigt egen och tilltalar mig och många andra väldigt mycket. Här kommer 2 videos för er som inte vet vem han är och vad han har gjort:

Röyksopp mix

Gillar ni musiken så har han släppt några cd, men även sjuuukt mycket mixar som är värda att lyssna på. Tyvärr är de svåra att få tag på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: