https://jlindberg.wordpress.com

Skivtips: Berlin Calling + Peaches – I feel cream

Posted in Musik by jlindberg on 8 juli, 2009

BPC_185CD_Cover_R_800Köpte denna skiva idag, den spelades i bakgrunden i en skivaffär jag var inne i, på Söder. Kom på mig själv att jag tyckte det var riktigt bra, så jag köpte den. Tydligen kommer det en film inom kort som handlar om Berlins klubbscen. Detta är soundtracket till den. Riktigt skön, lugn elektronisk musik med tunga  melodier… Elektroniskt.. Påminner liiiiiite om Trentemöller för er som gillar honom.

peaches

Vissa av er kanske har missat Peaches. Detta är hennes 5e album, måste nog säga det att det är det mest bearbetade hittills. Skivorna före har känts lite tråkiga till och från. Denna skiva är rätt kommersiell, lite hits då och då, lätt att sjunga med i och allt sådant. Elektropop kan man väl kalla denna för kanske… Jag vet inte, spelar inte så stor roll… Lyssna här:

http://www.youtube.com/watch?v=l97LrNkSAHE

Chimaira_TheInfection

Nästa skiva är Chimaira – The infection. Denna skiva har jag lyssnat på ett tag, det är deras senaste. Tyvärr har de valt att göra en riktigt hård skiva, men som tyvärr spelas i väldigt lugnt tempo. Det är hårt, argt, tungt, men lååångsamt. Hursomhelst, detta är bra trots detta, det får en helt annan ljudbild än deras föregående skivor som har varit mer ”straight to your face”… Denna skiva köpte jag på Soundpollution idag, man kan säga att det blev ett impulsköp då Juni började tokmecka i vagnen… Men detta är en 2xLP 180g audiofil, röd vinyl utgåva:

chimaira

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Anna said, on 9 juli, 2009 at 02:42

    Jag lyssnar på Sky and Sand jämt här på Gullan med Mona!! Så himla fin.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: