https://jlindberg.wordpress.com

Lördag: Ta tag i saker jag inte orkat ta tag i sedan i somras..

Posted in Hus, Inredning by jlindberg on 19 februari, 2011

Igår fick jag ett ryck. Det finns mycket saker att göra när man bor i hus. Mycket behöver fixas, målas, slipas, fyllas i osv osv. Listan kan göras otroligt långt! Jag gillar detta men det har varit mycket på sista tiden med 2 barn, jobb m.m.

Då och då tar jag fram mitt block, fyller i en lista över alla småsaker som behöver fixas. Gårdagens lista ser ut enligt följande:

 1. Måla taket mellan kök och vardagsrum (när vi byggde om köket i somras och färgen hade torkat märkte jag att jag hade fel matthet på färgen, så sist jag var på Bauhaus köpte jag rätt färg. Detta är nu gjort:


Jag måste också handla lite smågrejer:

 1. 2 st vita persienner till källaren
 2. Tavelramar till kök
 3. Toalettmatta
 4. Handfat + komod + nya rör
 5. Dörrmatta inne och ute
 6. Matta till gästrum
 7. Matta till Junis rum
 8. Knivlist

Detta är rätt enkla grejer så jag tänkte ta mig en tripp till Kungens kurva där de flesta butiker finns som säljer sådant.

Måste visa en bild jag hade glömt att jag tog, detta var när vi installerade bergvärme förra månaden. Vilka maskiner de kom med! Helt galet. Jag förstår att det kostar mycket pengar att göra en sådan installation. Idag fick jag första elräkningen och vi hade minskat den med från 4980:- i december till 2950:- i januari, då gjorde vi installationen vecka 2 i januari.. Hur som helst, kolla in:

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oscar said, on 19 februari, 2011 at 01:50

  Ser väldigt bra ut med huset. Ett bra val att installera bergvärme!

  Kan Ni inte publicera fler bilder på interiören i huset? Hade varit spännande!

  Angående ta tag i saker så jag vet verkligen hur det är. Som civilingenjörs studerande på Chalmers så har vi 50-60 timmars studier per vecka och det blir lätt att skjuta upp saker och ting, t ex träning, plugg och andra måsten. Av mina erfarenheter är det lättare att bara ta tag i det. Kommer man i det ”moodet” att bara göra sakerna i den ordningen dem uppstår.

  • jlindberg said, on 19 februari, 2011 at 10:40

   Det var en bra investering, framförallt nu när det är så kalla vintrar. Skönt att slänga ut olje/elpannan också..

 2. Caroline said, on 19 februari, 2011 at 02:06

  Ja fy för dessa elräkningar! Vi har funderat på ansluta oss till fjärrvärme men de har visst fullt på stationen så får hoppas att de bygger ut innan vår panna dör.
  Vi fick på 5900 för en månad på ett hus på 77 kvm, galet!

  • Caroline said, on 19 februari, 2011 at 02:07

   Tillägas bör är vår blyga 18 grader inomhus 😉

   • Oscar said, on 19 februari, 2011 at 02:14

    Herregud!

    Själv är jag inneboende hos min moster här i Göteborg och dem eldade här igår kväll och jag borde kanske inte klaga på temperaturen på 28 grader inatt efter det? Eller? 😉

   • jlindberg said, on 19 februari, 2011 at 10:38

    18 grader???? Vi kör konstant 22, är rätt lagom. Men man måste ju ha i åtanke att ni fixar och trixar hela tiden och då behöver man ha det lite svalare… Själv målade jag nästan naken idag, kändes väldigt fritt. Speciellt med tanke på att vi har fönster överallt så alla grannar ser in och även de som är ute och tar en promenad i närheten 🙂 Det bjuder jag på…

  • jlindberg said, on 19 februari, 2011 at 10:39

   5900:- låter otroligt mycket?
   Vi har ca 180 kvadrat där vi har värme, då är det dessutom vattenburen golvvärme i nedre planet.. Som mest hade vi nästan 5000:- och då var det kallt här… Kör ni bara el?

 3. Caroline said, on 20 februari, 2011 at 12:33

  Jag får nog specificera det lite mer 🙂 Vi fick en räkning på 5900 efter att vi hade höjt värmen till ca 21 grader inomhus, innan dess har vi haft 18 grader men jag tycker det är i lite kallaste laget 😉 vi sänkte till 18-18,5 igen och då sjönk räkningen med ca 1000 kr.

  I dessa 5900 är det utöver uppvärmning även hushållsel, sophämtning och vatten/avlopp, fast de summorna är små i sammanhanget.

  Vi har vattenburen-el.

  Tror vi ska satsa på att isolera vinden/ovanvåningen tills nästa vinter, och installera en kamin och en ny panna 😉

  • jlindberg said, on 20 februari, 2011 at 09:14

   Ok då förstår jag, hushållsel ingår i vår kostnad också, men den står tydligen bara för ca 20%, resten går till att värma upp vatten och hus…

   Sophämtning och vatten kostar oss ca 1200:-/år för sophämtning(har installerat avfallskvarn så vi har bara sopor, ej matkärl), vattnet går på ca 2000:-/år, men de kommer på separata fakturor..

   Isolera vinden är ett måste, det är ju dessutom ganska billigt, och med tanke på er uppvärmningskostnad så lär ni tjäna in det på några månader.. Kamin är ju också riktigt bra, vi behöver inte det nu när vi har bergvärmen, men vi får se, det är ju mysigt så det kan vara kul att ha… Någon gång… 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: