https://jlindberg.wordpress.com

Tack Anna Ternheim för inatt!

Posted in Allmänt, Musik by jlindberg on 25 oktober, 2011

Anna Ternheim släpper ny skiva på fredag. Förra veckan fick jag veta att det skulle göras en hemlig spelning på hemlig plats för ett fåtal av hennes ”fans”.

Jag låg på hos Ticnet och lyckades få tag på en biljett av 50 släppta. Fick senare veta att en kollega till mig också hade fått tag på en biljett. Så totalt blev vi 3 som lyckades. Det var väldigt hemligt vad som skulle ske. Det enda vi fick veta var att det skulle bli kallt så vi behövde ha varma kläder, och dyka upp klockan 18 utanför hotellet vid centralen.

Ulrika hade missuppfattat när jag skulle åka, hon trodde jag skulle åka klockan 17:30 så hon kom hem från Globen där hon hade handlat klockan 17 så jag fick otroligt stressigt när jag skulle åka. Det visade sig senare att jag glömde batteriet till kameran i laddaren…

Väl inne i bussen så träffade vi en trevlig tjej som hade rest hela vägen från Barcelona för denna spelning. Hon var från LA men hade bott i Spanien i 4 år. Så det blev mycket prat med henne. Kul!

Efter 2 timmars bussresa så var vi äntligen klara med första etappen. När vi klev av så stod där 2st väldigt fina bilar. En Bentley och en Packard från 1939:

Chauffören vinkade till en av oss att vi skulle sätta oss. Så vi gick snabbt till Packarden då den var störst. De andra fick vi veta lite senare, fick åka båt från början av 1900-talet, en öppen sådan, så där var det väldigt kallt. Vi däremot hade rena lyxen, 5 pers i baksätet i en varm bil där alla fick Champagne!

Efter ca 1 timma bilfärd så var vi framme. Då anlände vi till Mälsåkers slott http://www.malsaker.nu/ . Slotten var helt nedsläckt. Utanför brann det marschaller och inne värmeljus i lyktor som ledde oss till översta våningen. När vi kom in så stod där stolar utplacerade för oss alla och Anna Ternheim stod längst fram vid den stora öppna spisen. Det var mörkt i rummet med ett fåtal tända ljus, så det var inte helt lätt att fota.

Hon spelade hela sin nya skiva för första gången. Från låt 1 till sista nummer 12. Skivan lät otroligt lovande! Jag ser verkligen fram emot att lyssna på den hemma i hörlurar för mig själv. Spelningen var väldigt intim. Det var ett stort rum, men litet för en spelning. Tystnade var verkligen något som gick att ta på, varenda liten rörelse från publiken hördes så musiken och Annas sång kom verkligen fram till det bästa möjliga.

Efter spelningen  som varade i ungefär en timma (om jag minns rätt, kollade aldrig på klockan), så blev alla bjudna ner till ett större rum, där vi alla fick träffa Anna, vi blev bjudna på kaffe och fralla samt fick ett signerat ex av hennes nya skiva. Skivan saknades tyvärr då den inte hann fram till spelningen, men den ska dyka upp på posten om några dagar.

Än en gång, tack för en väldigt trevlig och mysig kväll Anna och skivbolaget! Detta var verkligen något som jag kommer leva på länge. Jag var hemma runt 1 inatt så idag är jag riktigt trött, men det är det värt! 🙂

För er som vill läsa på Annas egna sida så kan ni kolla här: http://www.thenightvisitor.com/

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Helén said, on 25 oktober, 2011 at 10:01

  WHOW vilken toppenkväll det blev för dig!
  Vilken upplevelse att få vara med om en sådan resa och spelning, grattis, jättekul.
  Snorig kram!
  mamma:)

 2. Sara - Little Miss Fix It said, on 25 oktober, 2011 at 10:22

  Wow, det låter magiskt!

  • jlindberg said, on 27 oktober, 2011 at 09:30

   Det var helt fantastiskt! Nya skivan låter mycket bra.

 3. Killmamman said, on 25 oktober, 2011 at 08:46

  men gud vilken grej, underbart! hoppas ni är friska och krya nu, och tack för din badrumsröst! 🙂

  • jlindberg said, on 27 oktober, 2011 at 09:31

   Det var riktigt riktigt bra. Roligt event och bra musik.
   Vi är inte friska, lär inte bli det förens våren börjar komma 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: